woensdag 24 september 2014
Tagliatelle met champignons
De herfst is in aantocht, en wat is er dan lekkerder dan een bord heerlijke pasta met champignons. Een lekker makkelijk recept waar je snel van kunt genieten na een dag werken of een flinke boswandeling.
Champignons bevatten veel voedingsstoffen, vezels, B vitamines en maar weinig calorieën. Ze zitten vol met antioxidanten en werken ontstekingsremmend. Deze schimmels bevatten B12, tot voor kort werd gedacht dat deze vitamine alleen in dierlijke producten en zeewier zat. Niet voor niets de ideale vleesvervanger dus. Maar zoals in dit recept, ook wel erg lekker hartig in combinatie met spek.
Tagliatelle met champignons
voor 2 personen
250 gr champignons
200 gr tagliatelle
2 teentjes knoflook
100 gr ontbijtspek (fijngesneden) of spekblokjes
250 ml kookroom
handje verse platte peterselie, fijngehakt
evt. 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
citroensap
olijfolie
zeezout
peper
Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en hak de knoflook fijn. Bak de champignons in een klein scheutje olie op hoog vuur. Voeg de knoflook en het spek toe en bak nog even mee. Voeg de kookroom toe en breng op smaak met zout en peper. Roer evt. de Parmezaanse kaas door de saus en laat goed verwarmen.
Giet de pasta af en warm de pasta nog even op in de saus. Voeg een beetje citroensap toe om het gerecht wat op te frissen.
Schep de pasta op en bestrooi met de peterselie.
Enjoy!
Labels:
champignons,
hoofdgerecht,
parmezaanse kaas,
pasta,
tagliatelle
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Anneke, dit is echt een heel lekker recept. Ik kon mijn bord er wel bij op eten, je kent onze pasta
BeantwoordenVerwijderenborden, dat heb ik dus maar niet gedaan;-) Dit recept gaan wij vaker maken. Veel liefs ma