maandag 1 september 2014
Mascarponeyoghurt met blauwe bessen
Het recept voor dit lekkere nagerecht vond ik in Foodies magazine, het augustus nummer. Het is een heel simpel receptje maar erg lekker en het ziet er door de kleuren ook nog eens mooi uit. Een heerlijk nagerechtje om nog even van de zomer te genieten!
Blauwe bessen zitten vol vitamines en mineralen zoals vitamine C en A, ijzer en magnesium. Daarnaast zitten ze ook boordevol anti-oxidanten, goed tegen kanker en hart- en vaatziekten. Blauwe bessen bevatten zoveel voedingswaarde dat je met één handje blauwe bessen per dag zelfs de dagelijks aanbevolen hoeveel fruit binnen zou krijgen.
Mascarponeyoghurt met blauwe bessen
voor 2 personen
200 ml Griekse yoghurt
150 gr mascarpone
150 gr blauwe bessen
3 eetlepels poedersuiker
2 eetlepels pistachenootjes
1 citroen
Rooster de pistachenootjes in een droge pan en laat ze daarna even afkoelen. Hak de noten grof.
Was de citroen en rasp de schil er fijn af. Pers een helft van de citroen uit.
Meng de yoghurt, de poedersuiker, de citroenschil en het sap met de mascarpone. Eventueel even flink roeren met de garde zodat de klontjes verdwijnen.
Was de blauwe bessen en laat ze goed uitlekken. Houd een paar blauwe bessen apart, meng de rest voorzichtig door de mascarponeyoghurt.
Schep de mascarponeyoghurt in schaaltjes, bestrooi met de pistachenoten en de overige blauwe bessen.
Enjoy!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten