woensdag 19 maart 2014
Quinoa met tonijn en kerstomaatjes
Dit recept vond ik op internet, het komt uit het magazine Gezond eten. Het is een ideaal recept voor door de weekse dagen, lekker snel en de meeste ingrediƫnten heb ik altijd in huis.
Heb jij quinoa (spreek uit: kien-wah) al standaard in de voorraadkast staan? Quinoa bevat veel voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Ook heeft het een lage glycemische index, dat wil zeggen dat de koolhydraten in quinoa langzaam worden afgebroken. De suikers van de koolhydraten worden geleidelijk afgegeven aan de bloedbaan, hierdoor geeft quinoa langduriger energie en zorgt het voor minder aanmaak van lichaamsvet. Quinoa lijkt op een graansoort door de nootachtige smaak maar eigenlijk is het familie van de spinazie, het bevat dan ook geen gluten.
Quinoa met tonijn en kerstomaatjes
voor 1 persoon
60 gr quinoa
1 blikje tonijn, uitgelekt
125 gr kerstomaatjes, gehalveerd
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepels tomatenpuree
1 kleine ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1 handje verse platte peterselie
snufje paprikapoeder
snufje komijnpoeder
olijfolie
zeezout
peper
Bereid de quinoa zoals aangegeven op verpakking.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook in 1 minuut aan op hoog vuur. Voeg de tomatenpuree, het paprikapoeder en het komijnpoeder toe en meng dit voor een minuutje. Voeg de quinoa toe en meng alles goed door elkaar.
Meng de tonijn, kerstomaatjes, platte peterselie en kappertjes door de quinoa. Breng op smaak met zout en peper.
Smakelijk!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten