Laatst deelde ik dit zoete aardappelstamppotje al met jullie en wat blijkt, ik zit duidelijk in een zoete aardappel periode! Onlangs maakte ik deze heerlijke zoete aardappelfrietjes, ook al zo lekker. Ik bakte er een lekker biefstukje bij, hieronder lees je hoe je deze heel simpel maar perfect kunt bakken.
De tapenade is lekker zoetig en fris door de zongedroogde tomaatjes en paprika. Paprika bevat veel vitamine E en C. Maar ook vitamine B1, dit zorgt onder andere voor een goede spijsvertering en vitamine B2, voor een mooie huid, haar, nagels en goed voor de ogen. Weer lekker veel vitamientjes dus in dit recept!
Biefstuk met zoete aardappelfriet en paprikatapenade
voor 1 persoon
1 biefstukje
1 zoete aardappel
1 kleine rode paprika
4 zongedroogde tomaatjes
1 grote teen knoflook
olijfolie
boter
zeezout
zeezout
peper
Verwarm de oven voor op 250 °C.
Schil de zoete aardappel en snijd in frietjes. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en hussel even door elkaar. Bak de frietjes z'n 15 minuten in de oven.
Dep de biefstuk droog met keukenpapier. Verhit wat boter in een koekenpan en bak het vlees om en om op hoog vuur in vijf minuten medium. Bestrooi in de pan met een beetje zout en peper. Haal de biefstuk uit de pan, pak in met aluminiumfolie en laat even rusten.
Mix de paprika, zongedroogde tomaatjes, knoflook en een scheut olijfolie met een staafmixer tot een tapenade. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de zoete aardappelfrietjes op een bord, haal de biefstuk uit het aluminiumfolie en leg deze erbij. Schep er wat paprikatapenade op en gezond genieten maar!
Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten