maandag 24 februari 2014
Groene asperges met ham, mozzarella en quinoa
Groene asperges, heb jij ze al gespot? Ik heb me laten verleiden door een aantrekkelijk bosje Peruaanse asperges. Nog geen Hollandse, maar ook deze waren erg lekker.
Wist je dat groene asperges meer vitamines bevatten dan de witte exemplaren? Dit komt doordat de groene asperges langer aan de wortel van de plant blijven en bovengronds groeien. Je hoeft ze ook niet te schillen, dus ze zijn veel makkelijker om mee te werken.
Groene asperges met ham, mozzarella en quinoa
voor 2 personen
125 gr quinoa
350 gr groene asperges
1 bol mozzarella
6 plakken rauwe ham
handje verse kruiden, ik gebruikte platte peterselie, bieslook en basilicum
olijfolie
zeezout
peper
Bereid de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges en kook voor 4 minuten in gezouten water. Giet de asperges af en spoel ze af met koud water. Verdeel de asperges in 6 porties en wikkel elke portie in een plakje ham.
Vet een ovenschaal in met een klein beetje olijfolie en leg hierin de aspergepakketjes. Snijd de mozzarella in plakken en leg deze op de asperges. Zet de schaal voor z'n 10 minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten is.
Hak de verse kruiden fijn. Meng de kruiden door de quinoa en breng op smaak met zout en peper.
Schep de quinoa op de borden en verdeel hierover de aspergepakketjes.
Smakelijk!
Labels:
asperges,
ham,
hoofdgerecht,
kruiden,
lunch,
mozzarella,
parmaham,
quinoa
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten