dinsdag 2 juli 2013

Tomatentaartjes met geitenkaas


Soms is koken niet zo moeilijk, met een paar simpele ingrediënten maak je bijvoorbeeld deze leuke tomatentaartjes al. Kijk of je verschillende kleuren tomaatjes kunt vinden, zo krijg je niet alleen lekkere verschillende smaken, maar het ziet er ook heel leuk uit!
Je kunt deze tomatentaartjes maken voor bij de picknick of de borrel, of eet ze lekker met een simpele salade als zomers diner. Natuurlijk kun je variëren door de geitenkaas te vervangen door een ander soort kaas (bijvoorbeeld mozzarella) of helemaal weglaten.

Tomatentaartjes met geitenkaas
4 stuks

4 blaadjes bladerdeeg, ontdooid
+/- 12 kleine tomaatjes, liefst in meerdere kleuren
50 gr geitenkaas
1 ei
een paar blaadjes verse basilicum
gedroogde Italiaanse kruiden
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd de tomaatjes in drieën en verdeel ze over het bladerdeeg. Laat de rand vrij en snijd de hoekjes van het bladerdeeg zodat je een rond taartje krijgt. 

Verkruimel de geitenkaas over de tomaten en bestrooi met de Italiaanse kruiden, zout en peper.

Klop het ei los en bestrijk hiermee de randen van het bladerdeeg.

Leg de taartjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze in ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven gaar. 

Controleer aan de onderkant of het deeg goed gaar is. Haal de taartjes uit de oven, laat ze iets afkoelen en bestrooi met wat gescheurde blaadjes basilicum.

Geniet!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...