zaterdag 20 juli 2013

Courgettetaartjes met parmezaanse kaas

Een tijdje terug plaatste ik het recept voor deze heerlijke tomatentaartjes met geitenkaas. Niet alleen ik ben dol op deze taartjes blijkt, het is een veel bekeken recept. Tijd dus voor een fijne variatie, eentje met courgette!           
Courgette is familie van de komkommer en pompoen. Courgettes zijn zeer rijk aan vitamine C, caloriearm en van alle groenten heeft courgette het hoogste mineralen gehalte. Kleine courgettes zijn het lekkerst, ze bevatten namelijk minder vocht dus meer smaak. Voor dit recept is het leuk om voor de kleur gele en groene courgette te gebruiken, maar alleen groen courgette kan natuurlijk ook. 
Je kunt deze courgettetaartjes maken voor bij de picknick of de borrel, of eet ze lekker met een simpele salade als zomers diner. 


Courgettetaartjes met parmezaanse kaas
voor 4 stuks

4 blaadjes bladerdeeg, ontdooid
1/3 van een kleine gele courgette
1/3 van een kleine groene courgette
25 gr parmezaanse kaas, geraspt
1 ei
gedroogde Italiaanse kruiden
olijfolie
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd de courgettes in dunne plakjes van ongeveer 4mm. Besprenkel ze met olijfolie en gril ze in een grillpan. 

Leg de blaadjes bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Leg de gele en groene plakjes courgette om en om in een rondje op een blaadje bladerdeeg. 

Laat de rand vrij en snijd de hoekjes van het bladerdeeg zodat je een rond taartje krijgt. Klop het ei los en bestrijk hiermee de randen van het bladerdeeg.

Bestrooi met parmezaanse kaas, de Italiaanse kruiden, zout en peper.

Bak de courgettetaartjes in ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven gaar. 

Controleer aan de onderkant of het deeg goed gaar is. Haal de taartjes uit de oven, laat ze iets afkoelen.

Smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...