maandag 17 juni 2013
Spaghetti met ricotta en verse vijgen
Eindelijk, het is zomer! Fijne lange zomeravonden in de tuin of, in ons geval, op het balkon. Nadeel van dit heerlijke weer is dat je niet zoveel zin hebt om lang in de keuken te staan. Deze heerlijke zomerse pasta staat in een mum van tijd op tafel en verrast je met heerlijke pure smaken.
Afgelopen weekend kocht ik mooie verse vijgen op de markt. Ik had nog geen recept in gedachten en bedacht er thuis deze heerlijke pasta omheen. Vijgen zijn erg gezond, er zitten veel mineralen zoals magnesium en kalium in en ze bevatten weinig calorieën. Mooie verse vijgen hoef je niet te schillen, je kunt de schil gewoon eten. Ze smaken lekker zoet en aromatisch. De verse vijgen maken deze pasta extra speciaal, hij was zo heerlijk, een echte aanrader!
Pasta met ricotta en verse vijgen
voor twee personen
140 gr vezelrijke of volkoren spaghetti
250 gr kerstomaatjes
1 a 2 verse vijgen per persoon
125 gr ricotta
handje pijnboompitten
paar verse blaadjes basilicum
olijfolie
zeezout
peper
Verwarm de oven voor op 180°C.
Was de kerstomaatjes en snijd ze doormidden. Leg ze met het snijvlak naar boven in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie, zout en peper. Zet ze voor 30 minuten in de oven.
Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.
Was de vijgen voorzichtig en snijd ze door vieren.
Giet de spaghetti af en roer er een scheut olijfolie en de tomaatjes door. Breng goed op smaak met peper en zout.
Schep de spaghetti op een bord. Bovenop de spaghetti schep je een paar lepeltjes ricotta en daarop leg je een kwart verse vijg.
Bestrooi met een paar gescheurde blaadjes basilicum en de pijnboompitten.
Geniet ervan!
Labels:
basilicum,
hoofdgerecht,
kerstomaatjes,
lunch,
pasta,
pijnboompitten,
vegatarisch,
vijgen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten