Frisse couscoussalade met Provençaalse spiesjes
Deze heerlijke frisse couscoussalade met munt en hüttenkäse komt uit het Juni nummer van Foodies Magazine. Een lekkere zonnige salade voor in je picknickmand. Nou had het weer een picknick in principe wel toegelaten, maar wij aten de salade 's avonds, dus ik zocht nog iets lekkers voor erbij. Ik bedacht deze varkenshaasspiesjes met paprika voor erbij, gekruid in een simpele marinade met Provençaalse kruiden. Een heerlijk mals spiesje dat deze couscoussalade tot een complete maaltijd maakt!
Frisse couscoussalade met Provençaalse spiesjes
125 gr couscous
1/2 komkommer
2 lente-uitjes
1 little gem
10 gr munt
200 gr hüttenkäse
1 rode paprika
+/- 300 gr varkenshaas
1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 limoen
olijfolie
zeezout
peper
Week ongeveer 6 satéprikkers in een glas water.
Maak van een flinke scheut olijfolie, de gedroogde Provençaalse kruiden en fijngehakte knoflook een marinade. Snijd de varkenshaas en paprika in blokjes en voeg deze toe aan de marinade.
Doe de couscous in een kom en schenk er kokend water op, tot ongeveer 1 cm boven de couscous.
Was en halveer de komkommer, haal de zaadlijsten eruit en snijd in stukjes. Was de lente-uitjes en snijd in ringetjes. Was de little gem goed, laat hem uitlekken en snijd in dunne repen. Hak de muntblaadjes fijn. Doe de groenten en munt in een kom en voeg de hüttenkäse, een eetlepel olijfolie en het sap van de limoen toe. Breng op smaak met zout en peper.
Rijg de varkenshaas en paprika om en om aan de satéprikkers. Verwarm een grillpan en gril de spiesjes aan beide kanten in ongeveer 5 minuten gaar.
Roer de couscous door en voeg deze toe aan de groenten.
Doe de couscous in een mooie schaal en leg hier de Provençaalse spiesjes op.
Smakelijk!
Such a yummy post...I really like your blog.^^
BeantwoordenVerwijderenMaybe follow each other on bloglovin?
Let me know follow you then back.
Lovely greets Nessa