
Ik heb deze snelle labne op smaak gebracht met za'atar, een kruidenmengsel uit het Midden-Oosten. Za'atar is tevens de naam van een soort wilde oregano, deze heeft de smaak van tijm en oregano. De za'atar wordt gedroogd en vervolgens fijngemalen. Daarna wordt het kruid gemengd met sumak, dit zijn gedroogde zure besjes, en sesamzaad. De zoetzure smaakexplosie van de granaatappelpitjes maken dit heerlijke recept compleet. Heerlijk met flatbread of Turks brood, bij falafel of met groente.
Snelle labne met granaatappelpitjes
voor 1 bakje
250 gr Turkse yoghurt
50 gr granaatappelpitjes
2 eetlepels za'atar
1 teen knoflook
citroensap
scheut goede olijfolie
snuf grof zeezout
Doe de yoghurt in een mooi schaaltje. Pers er een teen knoflook boven en voeg 1 eetlepel za'atar, citroensap naar smaak en een snuf zeezout toe. Meng alles door elkaar.
Vorm met de achterkant van een lepel een soort draaikolk patroon in de labne. Besprenkel met de olijfolie en de overige za'atar. Bestrooi met de granaatappelpitjes.
Enjoy!
LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:
Een reactie posten