maandag 3 augustus 2015

Hartige cake met chorizo


Picknicken in het park, wijntje drinken aan het water, gewoon lekker bij de borrel in de tuin of bij een kop soep; deze hartige cake smaakt altijd heerlijk! Ik maakte deze hartige cake voor een heerlijk boottochtje in Amsterdam en de cake viel goed in de smaak, lekker hartig! Het recept is hartstikke easy en de cake kun je eventueel al een dag eerder bakken.

Ik koos ervoor om de hartige cake te maken met chorizo en wat heerlijk Italiaanse ingredienten en kruiden. Natuurlijk kun je zelf ook een leuke variatie bedenken, voeg bijvoorbeeld mozzarella en basilicum toe voor een caprese cake. Of wat denk je van een hartige cake met spek, kaas en ui...ook lekker!


Hartige cake met chorizo
voor 1 cake

225 gr zelfrijzend bakmeel
100 gr chorizo
100 gr oude geraspte kaas
8 zongedroogde tomaatjes
10 groene olijven
3 eieren
100 ml olijfolie
100 ml witte wijn
2 theelepels Italiaanse kruiden, gedroogd
peper
snufje zout

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Meng het zelfrijzend bakmeel met de olijfolie, witte wijn, eieren, kaas en Italiaanse kruiden. Breng het mengsel flink op smaak met peper en een snufje zout. Meng snel tot een glad beslag.

Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes, snijd de olijven doormidden en de chorizo in blokjes. Roer de ingrediĆ«nten door het beslag.

Vet een cakeblik in en schep hier het beslag in. Bak de hartige cake 45 minuten in de oven.


Enjoy!



LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...