Ook mij gebeurt het weleens dat ik weinig kookinspiratie heb, lang duurt dat echter nooit. Ik kijk op Pinterest, ga door mijn verzameling kookboeken, sla een Foodies open en er ontstaan heel snel nieuwe ideeën. Laatst vroeg ik mijn ouders of zij nog lekkere recepten wisten, deze venkelsalade met gerookte zalm en avocado was een echte topper volgens hen. Ik heb de salade dezelfde dag nog gemaakt en het is inderdaad een super lekker recept, ga ik zeker vaker maken!
Venkel is een groente die smaakt naar anijs, maar wordt ook als kruid gebruikt. De venkelplant staat al eeuwenlang bekend om zijn geneeskrachtige werking. Zo zou het onder meer helpen bij darmproblemen, vermoeidheid en helpt venkel bij een goede spijsvertering.
Venkelsalade met gerookte zalm en avocado
voor 2 personen
300 gr venkel
1 avocado
2 eieren
100 gr gerookte zalm
2 eetlepels pesto
2 eetlepels citroensap
handje pijnboompitten
olijfolie
zeezout
peper
Kook de eieren en laat ze daarna ''schrikken'' door de pan onder de koude kraan te houden.
Snijd de venkel in dunne reepjes en de avocado in blokjes.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Meng de pesto met het citroensap en een flinke scheut olijfolie. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
Schep de pestodressing door de venkel en avocado en verdeel de venkelsalade over twee borden. Snijd de gerookte zalm in reepjes en verdeel de zalm over de salade. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.
Pel de eieren en snijd ze doormidden, leg ze bovenop de salade en breng de eieren op smaak met wat peper.
Enjoy!
LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!
Hoi Anneke, wat leuk dat wij jou nu eens konden inspireren. Meestal ben jij het die ons met je geweldige blog over koken inspireert. Elke week kijken we standaard op je blog voordat wij boodschappen gaan doen en altijd vinden we wat lekkers om te koken. Bovendien zijn de meeste recepten ook nog gezond:)
BeantwoordenVerwijderenBedankt Mam!
Verwijderen