
Couscous is een populair gerecht uit Noord-Afrika, vooral in gebieden boven de Sahara. Het wordt gemaakt van grof gemalen gries van durumtarwe. Hiermee wordt deeg gemaakt dat in een draaitrommel tot bolletjes wordt gevormd. Deze bolletjes zijn er in verschillende maten en worden gedroogd zoals houdbare pasta's. Zowel de deegbolletjes als de gerechten die je er mee maakt noem je couscous.

Couscous met geitenkaas, doperwten en abrikozen
4 personen
300 gr couscous
250 ml kokend water
400 gr doperwten, diepvries
150 gr zachte geitenkaas
250 gr gedroogde abrikozen zonder pit
1 limoen
handje verse munt
1 theelepel djinten
2 theelepels kurkuma
olijfolie
zout
peper
Meng het zout, de djinten en kurkuma door de couscous. Giet het kokende water op de couscous en laat het z'n 10 minuten staan. Roer los met een vork.
Kook de doperwten beetgaar in z'n 4 minuten en giet de doperwten af. Snijd de abrikozen in dunne reepjes en de munt fijn. Voeg de doperwten, abrikozen en munt toe aan de couscous.
Maak een dressing door het sap van de limoen te mengen wat een scheut olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Breng de couscous op smaak met de dressing en meng alles goed door elkaar.
Verkruimel de geitenkaas over de couscous.
Enjoy!
LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten