dinsdag 2 december 2014

Geroosterde wortels met honing en balsamico


In de supermarkt kom je steeds vaker zogenaamde regenboog wortelmixen tegen. Ik heb ze gespot bij bijvoorbeeld Albert Heijn en Lidl. De verschillende kleuren wortels zien er niet alleen super mooi uit maar ze smaken ook heerlijk als je ze roostert in de oven! Het is een makkelijke en snelle bereidingswijze, even wat lekkere smaakmakers toevoegen en in de oven schuiven! Ik heb de wortels z'n 30 minuten in de oven geroosterd. Dan zijn ze lekker nog een beetje knapperig, maar hebben wel z'n lekker geroosterd smaakje gekregen. Door de honing en balsamicoazijn worden de wortels lekker zoet en kruidig. Lekker bij een goed stukje vlees!



Geroosterde wortels met honing en balsamico
voor twee personen

600 gr regenboog wortelmix
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels honing
scheutje balsamicoazijn
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schrap de wortels en snijd ze daarna in de lengte doormidden. Leg de wortels in een braadslee of op een met bakpapier bekleedde bakplaat. 

Besprenkel de wortels met de olijfolie, honing en een (klein) scheutje balsamicoazijn. Schep alles goed om en breng op smaak met zout en peper. 

Laat de wortels voor z'n 30 minuten roosteren in de oven.

Enjoy!

LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...