Dit heerlijke recept is een toppertje van de Australische Donna Hay. Zoals eigenlijk bij alle foto's van Donna liep het water me meteen in de mond. Het was wel even zoeken naar de porcini, dit is gedroogd eekhoorntjesbrood en je kunt het o.a. vinden in Italiaanse delicatessenwinkels. Ik vond het uiteindelijk in Den Bosch op de markt bij Heerlijk & Eerlijk, neem eens een kijkje op hun site, je kunt ook online bestellen! Je weekt het gedroogde eekhoorntjesbrood in warm water (kan ook in warme witte wijn!) en je kunt het vervolgens in je gerecht verwerken. Een prijzig goedje die porcini, maar wel errug lekker! Deze simpele pasta is sowieso een smaakbommetje, voor mij zeker een blijvertje.
Pasta met porcini
voor twee personen
20 gr gedroogde porcini (gedroogd eekhoorntjesbrood)
200 gr spaghetti (volgens mij is 175 gr meer dan genoeg)
70 gr broodkruimels (bijv. van een stokbroodje dat je over hebt)
Parmezaanse kaas, geraspt
2 tenen knoflook, geperst
1 eetlepel gedroogde tijm
1.5 eetlepel olijfolie + een scheutje extra
zeezout
peper
Doe de porcini in een schaaltje, giet er kokend water overheen en zet het schaaltje even weg.
Kook de pasta al dente in gezouten water.
Verwarm de olie, knoflook en tijm in een pan voor z'n 2 minuten. Giet de porcini af en hak deze grof. Voeg de porcini en de broodkruimels toe en bak deze mee voor 4 minuten tot de kruimels goudbruin zijn.
Voeg de pasta toe, breng op smaak met zout en peper en meng alles goed door elkaar.
Verdeel de pasta over de borden, bestrooi met Parmezaanse kaas en besprenkel met olijfolie.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten