woensdag 20 november 2013
Auberginelasagne met spinazie en ricotta
Lasagne is heerlijk, maar met de lagen deeg en snelle koolhydraten natuurlijk niet erg gezond. Deze lasagne bestaat uit groenten, kruiden en kaas, een stuk gezonder dus! Het is wel even een werkje, dus niet echt geschikt voor een drukke doordeweekse dag, maar zeker de moeite waard!
Ik durf te wedden dat iedereen de pure smaken in deze lasagne kan waarderen, het is een heerlijk smeuïg recept. Serveer er een simpele salade bij en je hebt een geweldig lekkere en gezonde maaltijd!
Auberginelasagne met spinazie en ricotta
voor 3 a 4 personen
3 aubergines
300 gr spinazie
2 blikken gepelde tomaten a 400 gr
250 gr ricotta
stukje parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook, fijngehakt
bakje basilicum, 15 gr
scheutje balsamicoazijn
olijfolie
zeezout
peper
Snijd de aubergines in plakken, bestrooi met zout en laat ongeveer 30 minuten uitlekken.
Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en stoof hierin de spinazie tot deze geslonken is. Schep de spinazie over in een vergiet en laat goed uitlekken.
Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de hapjespan. Voeg de knoflook toe en fruit even aan. Voeg de gepelde tomaten toe en een scheutje balsamicoazijn. Houd wat mooie blaadjes basilicum achter, scheur de rest en voeg toe aan de saus. Laat de saus op laag vuur inkoken en breng op smaak met zout en peper.
Dep de plakken aubergine droog en besprenkel met olijfolie. Grill de plakken op hoog vuur in een grillpan gaar.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Neem een ovenschaal en schep hierin een laagje tomatensaus. Leg hierop de plakken gegrilde aubergine, verdeel hierover een beetje spinazie en dan een laag ricotta. Bouw zo verder laagjes op, eindig met wat tomatensaus. Schaaf met een kaasschaaf krullen parmezaanse kaas en bestrooi hier de lasagne mee.
Zet de lasagne voor ongeveer 15-20 minuten in de oven tot dat kaas gesmolten is.
Haal de lasagne uit de oven en bestrooi met nog wat gescheurde blaadjes basilicum.
Enjoy!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Wat een lekker & simpel recept! Leuke blog heb je ook trouwens, ik zie heel veel leuke recepten!
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor je leuke reactie Mariska, veel kookplezier!
BeantwoordenVerwijderenHeel lekker en het werk valt reuze mee!
BeantwoordenVerwijderen