zondag 30 november 2014

Rodekooltaart met geitenkaas


Deze heerlijke rodekooltaart met geitenkaas is een recept uit de Allerhande van november. Het is een heerlijke en kleurrijke quiche waar je helemaal vrolijk van wordt op een grauwe dag! De klassieke combinatie van rode kool met appel en rozijnen is in een modern jasje gestoken en smaakt heerlijk met de geitenkaas.
Rode kool is niet alleen een hele mooie groente om te zien maar hij is ook erg gezond. Rode kool is namelijk rijk aan mineralen en vitamine A, B en C. Vooral het vitamine C gehalte is hoog en bevat ook thiocyanaat dat een antibiotische werking heeft. Het eten van rode kool is erg gunstig voor de bloedsomloop, gezonde darmen en tegen eczeem.

woensdag 26 november 2014

3x Sinterklaasrecepten


De chocoladeletters vliegen de winkel uit, we kijken massaal het Sinterklaasjournaal en we hebben allemaal onze schoen al een keer gezet. Het is bijna zover... Nog een week en dan is het Sinterklaasavond! 

Tijd om iets lekkers uit te zoeken, wat ga jij maken voor het heerlijk avondje? Natuurlijk kun je zelf peper- of kruidnoten maken maar dat is eigenlijk best saai. Op Mijn Kookavonturen staan namelijk drie heerlijke en originele recepten om zelf te maken...

maandag 24 november 2014

Oosterse kip met sperzieboontjes en cashewnoten


Vandaag deel ik een lekker simpel en snel recept met jullie; Oosterse kip met sperzieboontjes en cashewnoten. Je zult zien dat je met simpele smaakmakers die je waarschijnlijk al in huis hebt een heerlijk sausje kunt maken, geen pakjes of zakjes nodig! 
Het is een ideaal recept voor de doordeweekse dag, het staat namelijk zo op tafel. Je kunt het eventueel serveren met rijst, maar het is ook een heerlijk recept zonder koolhydraten. Dat is helemaal gezond en ideaal voor een balans dag!

donderdag 20 november 2014

Gevulde snackpaprika's

























Laatst kwam ik in de supermarkt deze leuke snackpaprika's tegen, ze lagen binnen no-time in mijn boodschappenmandje. Ik had nog niet bedacht wat ik met de kleine paprika's ging maken, maar toen we zin hadden in iets lekkers bij de borrel kreeg ik een goed idee. Wat restjes uit de koelkast mengen en een paar minuten later stonden deze leuke gevulde snackpaprika's op tafel. 
Ik vulde de paprika's met een lekker mengsel van geitenkaas en ham. Maar je kunt zelf ook je fantasie gebruiken, het is namelijk de ideale manier om restjes op te maken. Heb je bijvoorbeeld nog een restje feta en wat olijven in de koelkast? Een beetje roomkaas, een paar sprietjes bieslook en wat zongedroogde tomaatjes? Binnen een handomdraai maak je een heerlijke en gezond snack!

dinsdag 18 november 2014

Pittige andijviestamp met Indische gehaktballetjes


Het wordt nu dan echt kouder, tijd voor stamppot! Nu ben ik geen enorme fan van stamppot dus ik bedacht een versie die ik een stuk interessanter vind; eentje met een Indisch tintje! Het is een pittige stamppot geworden met heerlijke Indische gehaktballetjes en bestrooid met pinda's voor een lekkere bite. 
Ik gebruikte een recept voor (grote) Indische gehaktballen uit de Allerhande, alleen ik heb er kleine gehaktballetjes van gemaakt. De balletjes zijn voor het bakken in seroendeng gerold, dit is een heerlijk mengsel van geroosterde kokos met pinda's. Deze Indische gehaktballetjes zijn trouwens ook erg lekker als borrelhapje, met een beetje pindasaus.

zondag 16 november 2014

Frietje Vlaamse stoof


Tjah Vlaamse stoof...hoe maak je daar nou een appetijtelijke foto van? Een ding is zeker deze Vlaamse stoof smaakt zoveeel lekkerder dan dat hij eruit ziet. Het was echt heel lang geleden dat ik stoofvlees gegeten heb, ik heb zelfs een braadpan moeten lenen omdat ik er geen bezit. In het oktober nummer van de Allerhande kwam ik het recept tegen en ik kreeg er meteen zin in. Het vlees is heerlijk mals en valt vanzelf uit elkaar tot losse draadjes, yum! Een echt ouderwets comfortfood recept, heerlijk voor op een regenachtige zondag.

Heb je al meegedaan aan mijn winactie? Je hebt nog tot dinsdag 18 november 20.00!

vrijdag 14 november 2014

Sinterklaas rocky road


Morgen is het weer zover; de intocht van Sinterklaas. Na de enorme discussies hoop ik dat het leukste kinderfeest ook dit jaar weer door vele gevierd zal worden. Wij vieren het thuis elk jaar, gezellig met de familie. Zo ook dit jaar, ik ben benieuwd wat de Sint dit jaar in petto heeft!
Bij Sinterklaas horen natuurlijk ook allerlei lekkernijen. Dit jaar pakte ik het creatief aan; ik bedacht een heuse Sinterklaas rocky road. Een rocky road is een hele simpele lekkernij; je mengt koekjes, snoepjes, evt. noten enz naar keuze met een chocolade mengsel en dit laat je opstijven in de koelkast. De koekjes blijven lekker knapperig, het is eigenlijk een soort arretjescake. Je kunt de Sinterklaas rocky road een paar dagen in de koelkast bewaren, als het je lukt iets over te houden tenminste ;-)

Heb je al meegedaan aan mijn winactie? Je hebt nog tot dinsdag 18 november 20.00!

dinsdag 11 november 2014

Tweede verjaardag Mijn Kookavonturen; chocoladetaartjes & Winactie!


Mijn Kookavonturen bestaat vandaag 2 jaar! Bij feest hoort nou eenmaal taart dus ik maakte deze heerlijke chocoladetaartjes. Het recept kom uit het november nummer van Foodies magazine. Het recept zou voor 6 taartjes zijn maar ik kon met de ingrediënten makkelijk 8 taartjes maken. De chocoladetaartjes met zanddeeg zijn niet zo zoet en heerlijk in combinatie met zure room en fruit. Ik gebruikte rode besjes maar je kunt natuurlijk ook blauwe bessen of bijvoorbeeld framboosjes gebruiken. 

zondag 9 november 2014

Pasta met kip, Spaanse peper en walnoten


Ik zat laatst mijn '''mijn kookavonturen'' boekje met aantekeningen, krabbeltjes, knipsels en uitgescheurde recepten uit tijdschriften weer eens door te bladeren. In dat boekje kwam ik dit recept uit Vegalicious tegen. Ik hoor je denken...huh?! Ja, sorry ik heb die kip zelf toegevoegd, soms heb je nou eenmaal zin in een bord stevige pasta! Maar natuurlijk kun je ervoor kiezen om wel voor de vega-variant te gaan zonder kip. 
De walnoten in deze pasta geven een heerlijke bite. Voor mij persoonlijk had de pasta nog wel wat pittiger gemogen, volgende keer laat ik dus wat pitjes uit de Spaanse peper zitten. Erg lekker in deze pasta vind ik het gebruik van mascarpone in plaats van bijvoorbeeld een plens kookroom. Hierdoor krijg je een heerlijk dun laagje saus over de ingrediënten, waardoor je de pure smaken nog goed proeft.

donderdag 6 november 2014

Frozen yogurt blauwe bessen


I loveee pinterest!! Op zoek naar inspiratie voor gezonde snacks kwam ik deze frozen yogurt blauwe bessen tegen, geniaal idee toch? Eerst proef je een lekker romig frozen yogurt laagje en vervolgens een heerlijke friszoete blauwe bes, yum! En ook fijn, het is een gezond tussendoortje. Blauwe bessen zitten namelijk vol vitamines en mineralen zoals vitamine C en A, ijzer en magnesium. Daarnaast zitten blauwe bessen boordevol anti-oxidanten, goed tegen kanker en hart- en vaatziekten. Ze bevatten zoveel voedingswaarde dat je met een handje blauwe bessen per dag zelfs de dagelijks aanbevolen hoeveelheid fruit binnen krijgt.

dinsdag 4 november 2014

Biefstuk met tagliatelle en rode tapenade


Met een stuk vlees maak je mij in het algemeen niet heel blij, ik eet het daarom ook niet elke dag. Maar voor een biefstukje maak ik graag een uitzondering! Wel goed gebakken natuurlijk, maar oefening baart kunst. Het is belangrijk om het vlees eerst op kamertemperatuur te laten komen. Na het bakken laat je de biefstuk nog even rusten in aluminiumfolie, voordat je het vlees aansnijdt. Zo verdelen de vleessappen zich en gaan deze niet verloren.
Het idee voor ongeveer dit recept ben ik ooit in een tijdschrift tegengekomen. Dit resulteerde in een krabbeltje in mijn ''mijn kookavonturen'' boekje. Om vervolgens natuurlijk geen idee meer te hebben wat het recept precies is, maar dat maakt het juist leuk en zo kan ik er mijn eigen draai aan geven. Het is een heerlijk pasta gerecht geworden en ook lekker makkelijk en snel te maken!

zondag 2 november 2014

Winterse capresesalade met walnotenpesto


In de zomer vind ik een salade caprese heerlijk, maar in de herfst en winter heb ik toch meer behoefte aan warme en vollere smaken. Daarom heb ik de tomaten in deze salade geroosterd in de oven. De salade is heerlijk met een stuk goed brood maar je kunt hem ook combineren met een lekker witvisje of biefstukje. Van de walnotenpesto houd je waarschijnlijk wel wat over, lekker als snack op een rijstwafel of met worteltjes.
Wist je dat tomaten erg gezond zijn, vooral als je ze warm eet? Dit komt door de antioxidant lypoceen, als deze verhit wordt, wordt dit omgezet in een vorm die door het lichaam beter kan worden opgenomen. Lypoceen zorgt ook voor de mooie rode kleur, hoe roder de tomaat hoe gezonder, omdat er dan meer lypoceen in zit. Daarnaast bevatten tomaten veel andere vitamines en mineralen zoals bijvoorbeeld vitamine C, A, kalium en magnesium. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...